Григор ще търси трета победа над Кареньо Буста



17-11-2017 14:57 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

С двубой с участието на Григор Димитров ще приключи груповата фаза на заключителния за сезона турнир в Лондон. Не преди 22:00 часа, най-добрият български тенисист ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста.

Макар и да е сигурен победител в групата, Григор Димитров има сериозен стимул да победи и тази вечер, тъй като е с шансове да приключи годината като №3 в света. Кареньо Буста пък участва в „О2 Арина“ като алтернатива на световния №1 Рафаел Надал, който се отказа след първия си двубой (загуби от Гофен). В дебюта си в Лондон Кареньо Буста отстъпи в 3 сета на Доминик Тийм и тази вечер ще изиграе последния си двубой за сезона.

До момента Григор Димитров и Пабло Кареньо Буста имат 4 двубоя на ниво АТП Уърлд Тур. Първите два – на Мастърс 1000 турнирите в Мадрид (2014) и Париж (2015), бяха спечелени от Димитров, при това без загубен сет.

През последните два сезона те се срещнаха отново в Мадрид и на „Ролан Гарос“, като този път победите бяха за Кареньо Буста, също без да загуби сет.   

Двубоят тази вечер ще бъде генерална репетиция за Григор Димитров преди полуфинала срещу Джак Сок в събота.

Първият мач за деня, не преди 16:00 часа, противопоставя Давид Гофен и Доминик Тийм, които излизат в пряка битка за второто място в групата, даващо участие на полуфиналите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини