Тодор Енев: Григор ще атакува първото място в света



16-11-2017 18:50 | Tennis24.bg

Капитанът на България за Купа „Дейвис“ Тодор Енев коментира в студиото на Sportal TV изумителното представяне на Григор Димитров на финалите на АТР в Лондон.

„Това е страхотно постижение за българския тенис и спорт - българин в топ 4 на света и на полуфинал на Финалите на АТР“, започна Енев, визирайки факта, че с победите си в първите два мача Димитров събра 400 точки, които му стигат за изкачване до четвърто място на световната ранглиста.

„Григор Димитров играе почти без никакви слабости в Лондон, прави много малко непредизвикани грешки и е изключително уверен.

Напълно е възможно да спечели турнира, способен е да победи и Роджър Федерер на финала, ако стигне дотам. На полуфиналите по-подходящ съперник му е Джак Сок, срещу него е играл повече и знае как да го побеждава.

Догодина със сигурност Григор ще атакува първото място в световната ранглиста, а след като съм казал това, очаквам и да спечели титла от Големия шлем. Това е страхотно постижение, като си помислите, че има 1800 тенисисти в световната ранглиста, хиляда от които се борят да спечелят една точка, а какво остава за 3-4 хиляди“, каза Енев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини