Българските фенове завладяха О2 Арина



16-11-2017 10:58 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


България е на мода тези дни в Лондон, благодарение на Григор Димитров. Първата ни ракета получава невероятна подкрепа от трибуните в зала "О2 Арина".


Десетки български знамена, мощни скандирания "Хайде, Гришо!", викове "Давай, Гришо!" и огромна радост след всяка спечелена точка от нашето момче. Никой друг, освен Роджър Федерер, не получава толкова голяма помощ на финалите на АТР. Не случайно и Димитров след всеки мач благодари на български на феновете си.


За да гледат Григор на живо идват стотици наши сънародници, работещи и учещи в столицата на Великобритания. Но има и много други пропътували над 2000 километра от България, за да подкрепят тенис звездата от Хасково.


Сред тях е и състезателката по тенис на маса Надя Убчева (на долната снимка). Варненката за първи път присъства на тенис турнир и е много впечатлена. Тя е платила по 80 паунда за билети на хубави места - пети ред.


"Всичко е много добре организирано, залата е чудесна, но най-хубавото е, че Григор печели. На първия му мач с Тийм в целия сектор бяхме само българи. Имаше и много други такива сектори. Дано да стигне до финала, с тази игра го заслужава напълно", коментира Надя пред Tennis24.bg.


Състезателката на "Корабостроител-92" се ядосва, че няма да може да присъства на полуфиналите, защото има кръг в Гърция с отбора си от Кавала.


Сигурно е, че Димитров ще има голяма подкрепа от екзалтирани българи и в последния си мач в групата в петък от 22 часа срещу Пабло Кареньо Буста, както и в събота на полуфинала. А дай боже и в мача за титлата в неделя.

 

Надя Убчева

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини