Федерер гради планове за 18 месеца напред



20-02-2011 15:47 | Николай Драгиев

Роджър Федерер обяви, че далеч не е притеснен от загубата срещу Новак Джокович в полуфиналите на Australian Open. Швейцарецът обясни, че не се е затормозявал да я анализира, а е използвал времето след Мелбърн за почивка.

"Не отделих особено много време в размисъл за загубата от Новак. По-скоро се концентрирах върху цялостното си представяне през януари. Преди Australian Open основната тема бе "Рафа Шлема" на Надал. Рафа, Анди и Новак играят наистина добре, но ситуацията в тениса няма да се промени за толкова кратко време. Това, че един от най-добрите играчи в света не се представя добре, не значи че това е неговият край," коментира Федерер в Дубай, където е поставен под номер 1.

"Мисля че играя добре. Ако бях загубил в Доха и в началото на Australian Open, то тогава щеше да е различно и подобни въпроси щяха да са логични. Мисля че с края на миналата година показах, че съм сред най-добрите играчи в света."

Федерер призна, че е направил своите планове поне за 18 месеца напред. "Никога не съм мислил да се отказвам. Правя планове поне за година и половина. Дори от сега разсъждавам за Олимпиадата в Лондон през 2012, както и за турнирите преди това," допълва швейцарският маестро.

Федерер отчита като своя основна цел оттук нататък да бъде здрав, за да може да се фокусира максимално върху предстоящите мачове.

В Дубай Федерер стартира в първи кръг срещу Сомдев Деварман.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини