Григор пред Tennis24.bg: Искам да играя винаги така



15-11-2017 20:16 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Григор Димитров се появи с 15-минутно закъснение на пресконференцията си след победата над Гофен, но отговори изчерпателно на всички въпроси. Първите два по-долу са специално за читателите на Tennis24.bg.


-След първия мач каза, че има какво да подобряваш в играта си. Доволен ли си сега от това равнище?
- Да, това е нивото, което трябва да го поддържам във всеки мач. Трудно е да се направи, но точно затова тренираме определени неща с моя отбор, за да започна да играя така винаги. Не искам да кажа, че това днес беше най-добрият мач, който мога да изиграя. Знам, че с всеки изминал мач и всеки изминал ден можеш да се подобряваш. Винаги има какво да се подобрява в тениса, това е от ясно по-ясно. Легендите в играта казват, че никога не можеш да си перфектен.


- Миналата седмица влезе в ролята на репортер по време на официалната вечеря на играчите в Лондон. Какво би се попитал сам днес на корта?
- Бих се попитал... (замисля се). Може би, "как се чувстваш"? В смисъл, че след такъв мач можеш само отвън да видиш нещата, но чувствата отвътре са много по-различни.


- Неочаквано лесна победа, наистина ли беше така на корта?
- Началото на мача беше важно. Първите четири гейма изиграха най-голямата роля в срещата. С Дани (Валверду) изгледахме целия мач на Гофен срещу Рафа. Днес нямаше какво да ме изненада на корта. Началото на мача ми даде огромна сигурност. Използвах всеки един момент да играя своята игра и да разконцентрирам съперника и да не му позволя да влезе в ритъм.


- Имаш ли предпочитания за съперник на полуфинала.
- Имам да изиграя още един мач в групата първо и ще мисля за него. Всеки двубой е важен. Мачът в петък срещу Пабло (Кареньо Буста) е важен за мен. Нямам предпочитания с кого да играя в събота на полуфиналите.


- Получи предупреждение за подсказване от треньора ти. Защо?
Да, беше много странно, ако трябва да бъда честен. Нямам идея защо. Но всичко е наред, приемам го. Когато съм пределно концентриран в мача, не обръщам внимание на такива неща. Съдията на линия каза това. Преди това ми каза, че ще ме предупреди за просрочване на времето при изпълнение на сервис. Приемам нещата спокойно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини