Гришо краси корицата на бюлетина на финалите



15-11-2017 12:48 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


И това се случи! Григор Димитров е на корацита да всекидневния бюлетин на финалите на АТР в Лондон Daily News.


В уводната статия на 16-страничното издание се припомнят думите на българина след първия мач, че победата не е нещо голямо само за него, а и за страна му.


Акцентът е на днешния двубой срещу Давид Гофен от група "Пийт Сампрас". Припомня се, че и двамата са дебютанти и са записали първите си победи в понеделник. Отново се казва, че Димитров и Гофен са първите тенисисти от България и Белгия, намерили място на заключителния турнир.


"Разхождайки се из Гринуич днес или намирайки се близо до зала "О2 Арина" ще видите групи от български и белгийски запалянковци, които със сигурност ще чувате още от първата точка в срещата. Това означава нещо страхотно за тези две тенис нации. Могат ли Димитров или Гофен да станат първите дебютанти, спечелили титлата след Алекс Кореча през 1978 г.", питат се от изданието.


Сценариите за развитие на групата сочат, че при победа на Гришо днес, той се класира със сигурност на полуфиналите. Гофен би продължил още днес, ако спечели в два сета, или запише какъвто и да е успех, а във вечерния двубой резервата Пабло Кареньо Буста се наложи над Доминик Тийм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини