Федерер: Григор Димитров заслужава мястото си



15-11-2017 12:03 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Роджър Федерер е първият, който си гарантира място на полуфиналите на турнира в Лондон. Това стана факт във вторник вечерта, когато швейцарецът записа втория си успех в група „Борис Бекер“, надделявайки над Александър Зверев. На пресконференцията след срещата Федерер беше попитан какво мисли за Григор Димитров, който наскоро, за втори път в кариерата си проби в Топ 10. Първият такъв случай беше през 2014-а година. Има ли разлика от тогава до сега, вижте какво каза Маестрото.

„Мисля, че той се чувства по-удобно този път. Вероятно той чувства, че принадлежи да бъде там, че заслужава позицията си. Когато пораснеш усещаш, че трябва да работиш здраво, за да си там. Когато за първи път попаднеш (в топ 10) чувстваш, че просто се е случило. Уау, яко е. Знам, че съм работил здраво, но вероятно другите са положили още повече усилия от мен.

Не казвам, че не заслужаваш да си там, но ако стигнеш до №8 или №9 мислиш, че тази седмица всички ще гледат твоето място в ранглистата. Следващата седмица, ако си №11 си мислиш, че другите момчета вече гледат на теб по различен начин, макар това да няма никакво значение за теб. От ранни години ранглистата е в съзнанието ни. Може би този път Григор си казва: „Окей, аз съм №6, или №7 и ще бъда на там извесно време, така че мога да се отпусна малко“.

Той винаги се е забавлявал на и извън корта, така че според мен в момента се чувства малко по-конфортно (в сравнение с предишния път, когато беше в Топ 10). Преминавал съм през същия период, ако трябва да бъда честен. Благодарение на успехите се успокоих и озъснах по-добре мястото си“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини