Димитров готов за битката на едноръките бекхенди



13-11-2017 10:37 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


В понеделник Григор Димитров излиза срещу Доминик Тийм в дебютния си двубой от финалите на АТР в Лондон. Мачът от 16 часа българско време в група "Пийт Сампрас" се очертава като битка на два от най-красивите и ефикасни бекхенди с една ръка в тура.


Тази година двамата са си разменили по една победа. Гришо се наложи над австриеца в Бризбън по пътя към титлата, а после пропусна мачболи преди да отстъпи на този съперник в Мадрид. Общият баланс е 2-1 за Тийм. Димитров игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия, а Доминик - на "Ролан Гарос".


Всеки от тях днес ще може да разчита на своите оръжия. Мощен форхенд, елегантен и разнообразен бекхенд, великолепно предвижване по корта и магически докосвания близо до мрежата. Тийм ще заложи на топспин форхенда и прецизния си бекхенд. И двамата показаха голям хъс в тренировките в "О2 Арина" в края на миналата седмица.


"Играхме няколко пъти с Доминик тази година. Той е един от най-добрите тенисисти, защото за да си тук трябва да си постигнал нещо. Очаквам с нетърпение двубоя. Толкова е хубаво в края на годината да можеш да си на финалите и да играеш срещу топиграчите. Но аз гледам главно какво се случва в моята половина на корта", заяви Гришо.


Във вечерния двубой от групата световният номер едно Рафаел Надал среща Давид Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини