Григор гони 45-а победа за сезона в Лондон



11-11-2017 10:46 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Григор Димитров ще излезе на корта в "О2 Арина" в понеделник в търсене на победа №45 за сезона. Тогава първата ни ракета ще играе срещу Доминик Тийм в дебюта си на финалите на АТР в Лондон.


В група "Пийт Сампрас" лидер по този показател е Рафаел Надал с 67 успеха при десет загуби. Австриецът Тийм има 48 победи и 25 поражения, а Давид Гофен е с баланс 54-22. Българинът е записал тази година 44 победи и има 19 загуби.


Димитров има три спечелени титли в Бризбън, София и Синсинати. И тук лидер е испанският левичар с шест трофея. Гофен има два, а Тийм е взел една купа.


Ако погледнем резултатите на карето след Откритото първенство на Съединените щати, прави впечатление слабата форма на Тийм. Той е записал едва две победи от седем мача. Григор има девет успеха от 13 срещи и стигна до финала в Стокхолм. 


Рафаел Надал е с 11 победи и две поражения и титла от Пекин. Рекордьор по този показател е Гофен с 15 победи от 20 мача. Белгиецът спечели титлите в Токио и Шънзън и изведе своя отбор до финала за Купа "Дейвис".


Като цяло специалистите смятат, че ако Надал е здрав, ще заеме първото място в групата. За второто битка ще водят Григор Димитров и Давид Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини