Григор Димитров срещу Ришар Гаске в Дубай



20-02-2011 11:28 | Николай Драгиев

Григор Димитров се класира за основната схема на турнира от категорията "Мастърс 500" в Дубай. Първата ракета на България победи с 6:1, 7:6(3) Рик де Вуст (ЮАР, №162) за 67 минути игра.

Димитров имаше проблеми с Де Вуст само във края на втория сет. Тогава дори се наложи да спаси два сетбола при 5:6 за противника. Той се справи с това и стигна до тайбрек, който спечели със 7:3 точки.

За двете си победи дотук Гришо печели 20 точки за ранглистата като те ще могат да се увеличат, стига той да се представи добре в основната схема. Следващият съперник на българина ще бъде Ришар Гаске. Двубоят между двамата ще бъде в понеделник не преди 13,30 часа българско време.

Французинът е достигал до номер номер 7 в световната ранглиста, а сега е 31-и. Подобно на Григор, и Гаске получи определението "новият Федерер", но разбира се не успя да го оправдае.

До момента през сезона Гаске има 5 победи и 4 загуби. Играещият с бекхенд с една ръка французин буквално преди броени дни назначи нов треньор. Това е италианецът Рикардо Пиати.

Пиати е бивш треньор на Иван Любичич. "Всички знаят, че Ришар е страхотен играч. Той е млад и трябваше да се бори с тежките очаквания към него, след като имаше успех в началото на кариерата си. Трябва му време, за да се научи да контролира по-добре емоциите," коментира Пиати.

Доскоро Гаске бе контузен, но ще участва в Дубай като част от подготовката си за мачовете на Франция за Купа "Дейвис".

Турнирът при мъжете в Дубай е с награден фонд от 1,6 млн. долара. В него за първи път от Australian Open насам, ще видим на корта Новак Джокович и Роджър Федерер, които са фаворити за спечелването му. Швейцарецът стартира срещу Сомдев ДеВарман, а Джокович срещу Микаел Лодра.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини