Макнами: Григор трябва да атакува турнирите от Шлема



07-11-2017 10:28 | Tennis24.bg

Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами, който е ѝ турнирен директор на надпреварата в София заяви, че Григор Димитров е изпълнил напълно целта си за годината – класиране на финалите на АТР в Лондон. Макнами е на мнение, че в момента приоритет за Григор не трябва да бъде атака на първото място в света, а силно представяне в турнирите от Големия шлем.

„Григор ще бъде сред най-добрите 6 в света в края на сезона. Това е невероятно. В ерата на Федерер, Надал, Джокович и Мъри той може да достигне дори четвърто или пето място. Настина е страхотно. Сега е неговият момент и той го знае. Григор има огромна подкрепа от своя треньор, от семейството си, което е огромен плюс за него.

Не мисля, че целта на Григор сега е да стане номер едно. За него сега беше по-важно да играе на финалите в Лондон и го постигна. Според мен той трябва да започне да мисли за Голям шлем. Тенисистите пред него в момента са по-силни от всякога. Но както виждаме имат и контузии. Рафа сега е №1, Федерер е втори в света. Това обаче няма да продължи завинаги.

Играта на Григор е красива, сервисът му е невероятен, има много опасен форхенд, бекхенд също. Прави прекрасни волета. Движи се невероятно по корта. Може би движението му е един от най-силните козове“, коментира Макнами пред „Би Ай Ти“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини