Сок спечели титлата, място в Лондон и в Топ 10



05-11-2017 18:12 | Любомир Тодоров

Поставеният под №16 Джак Сок спечели титлата в Париж. Така американецът си осигури първи трофея от Мастърс 1000 сериите, зае последното място на финалите в Лондон и ще дебютира в Топ 10 в понеделник.


На финала в "АкорХотелс Арена" той се наложи над тръгналия от квалификациите сърбин Филип Краинович след 5:7, 6:4, 6:1 след почти два часа игра.


Първи удар в мача нанесе 25-годишният сърбин. Той проби за 4:2, но тутакси допусна рибрейк. Стигна се до 12-ия гейм на първата част. В него Краинович стигна до сетбол и стисна победоносно юмрук, след като топката от форхенда на Сок спря в мрежата.


Втората част започна с брейк на американеца. Той направи и втори за 4:1. В тези минути си личеше вече умората на квалификанта. Все пак роденият в Сомбор Филип намери сили да върне единият пробив, но нищо повече. Съперникът му от Канзас Сити сервира за мача в гейм на нула.


Третият сет премина под диктовката на Сок. С перфектен минаващ той успя да пробие за 2:1. Още един пасингшот, но от бекхенд донесе на 25-годишния янки втори брейк за 4:1. В седмия гейм Джак стигна до мачбол и го реализира след топка в аут от ракетата на сърбина.

Сок ще дебютира на финалите в Лондон. Той е един от потенциалните съперници на Григор Димитров за жребия в сряда. Американецът ще заеме и рекордното за него девето място в ранглистата.


През февруари Краинович игра на АТР турнира в София, където отпадна във втория, финален, кръг на квалификациите след загуба от Матиас Бург (Франция). Сега, след финала в Париж, той прелетя 44 места до рекордното за него 33-о място в света.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини