Коляното отново се обади, но Рафа ще стиска зъби



Коляното отново се обади, но Рафа ще стиска зъби
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-11-2017 11:30 | Станко Димов

В своя 77-и двубой от началото на сезона, Рафаел Надал се наложи с 6:3, 6:7 (5), 6:4 над Пабло Куевас след два часа и половина игра и се класира за четвъртфиналите на турнира в зала в Париж, който е от Мастър 1000 сериите. По време на двубоя Надал имаше проблеми с коляното на десния крак, заради които отказа участие от Базел миналата седмица.

„Беше дълга година. Беше много успешна година, щастлив съм за всичко, което постигнах. В края на сезона, след всички тези двубои, които изиграх на много високи обороти, е нормално тялото да изпитва затруднения. Това не е нищо странно“, коментира Надал.

Попитан дали е напълно здрав и готов за игра, испанецът отговори така: „Ако бях на 100% здрав, нямаше да искам от треньора ми да ми сложи превръзка. Това ви е ясно на всички. Но това е положението. Сега не е моментът да говоря за коляното ми.

Сега трябва да говорим за четвъртфинала (който му предстои днес). Спечелих важен мач, предстои ми нов такъв срещу опонент, който играе много добре. Ще видим какво ще се случи. Ще изляза на корта само ако съм убеден, че не поемам риск. Знам какво да очаквам, същото беше и в Шанхай. Имам няколко дни за възстановяване до Лондон, подготвен съм“.

В петък Рафа ще се изправи срещу Филип Краинович, а залогът ще бъде място на полуфиналите в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини