Григор Димитров: Това е най-добрият ми сезон



30-10-2017 09:40 | Tennis24.bg

Григор Димитров от няколко дни е в Париж, където през седмицата ще участва на последния за сезона „Мастърс 1000“ турнир. Българинът простигна във френската столица в отлично настроение, след като за първи път в кариерата си си гарантира участие на финалите на АТР в Лондон, които ще се проведат в периода 12-19 номеври.

„Обичам да играя в Париж. Живял съм в града, познавам го добре. А също и хората, идвайки тук толкова пъти. Без съмнение това е най-добрият ми сезон. Спечелих големи турнири, пропуснах някои надпревари и това ми помогна да остана свеж. В крайна сметка резултатите показват всичко това. Голямо постижение е да бъда в Лондон не само за мен, но и за екипа ми“, коментира Димитров.

„В последните седмици играх много добре. Имах и някои тежки загуби, но в същото време не пирах да вярвам. Вероятно ще осъзная какво точно съм сторил едва когато пристигна в Лондон.

Показвах постоянство в изявите си през целия сезон. Класирах се на четвъртфинали, полуфинали почти всяка седмица, върнах се в Топ 10, защото започнах да побеждавам и в дните, когато не демонстрирах най-добрия си тенис. Работех допълнително дори и тогава, когато това не бе нужно“, каза още българинът.

Григор Димитров е поставен под №6 в основната схема в Париж. Той ще започне участието си в надпреварата от втория кръг, където негов съперник ще бъде Ришар Гаске или Беноа Пер. Българинът никога не е прескачал третия кръг във френската столица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини