Федерер го направи по трудния начин



29-10-2017 18:40 | Станко Димов

Роджър Федерер спечели трофея от турнира в родния си град Базел. На финала водачът в схемата надви с 2:1 сета Хуан Мартин дел Потро, в отделните части 6:7 (5), 6:4, 6:3 след два часа и половина игра.

Това е общо 95-а титла в кариерата на Маестрото, 8-а в Базел и 7-а за сезона. Тя обаче не дойде никак лесно. Федерер показа нетипични за него колебания, при това в ключови моменти, които можеха да му костват успеха.

Маестрото допусна два пробива в първата част, единия от които при 5:4, когато сервираше за сета. В тайбрека Федерер отново първи взе аванс – 3:0 точки, но в последствие Дел Потро обърна – 7:5.

Втората част вървеше гейм за когато. При 5:4 Федерер получи две точки за пробив, като успя да реализира втората и изправи на крака публиката в залата – 6:4. Във финалния сет швейцарецът беше пробит още в първия гейм, но до края на срещата успя да се събере и даде на Дел Потро общо още само два гейма.

Благодарение на успеха Федерер ще добави нови 500 точки към сметката си и запазва реални шансове да атакува първото място в ранглистата, което в момента е заето от Надал (с преднина 1460 точки). Другата седмица и двамата ще играят в Париж, където шампионът ще добави още 1000 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини