Федерер загуби сет, но продължава



28-10-2017 07:54 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата Роджър Федерер загуби първи сет в АТР 500 турнира в Базел, но се класира за полуфиналите.


Швейцарецът отстрани френския левичар Адриан Манарино след 4:6, 6:1, 6:3 за час и 43 минути игра и е само на победа от 13-ия си финал в своя роден град.


Манарино изненада Маестрото, като го проби на нула за 5:4 в първата част. След това обаче Роджър пое контрола над мача. Във втория сет стартира мощно с 5:0 и го затвори лесно. От 2:3 в заключителната част Федерер спечели четири поредни гейма и спечели двубоя.


"Днес беше битка. Трябваше доста да се потрудя и да се боря, но понякога такива победи си струват повече от тези, в които си водил през цялото време. Адриан заслужаваше първия сет, но мояте реакцзия след това беше много важна", коментира 36-годишният рекордьор по титли от Големия шлем, който е печелил седем пъти турнира в Базел.


На осмия си полуфинал за сезона Федерер излиза днес от 17 часа срещу Давид Гофен. Белгиецът, която е №3 в схемата, преодоля Джак Сок от Съединените щати със 7:6(6), 6:3.

 

В първия полуфинал в "Санкт-Якобсхале" от 15:30 зашитаващият титлата си Марин Чилич ще играе срещу Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини