Димитров отстъпи на финала



22-10-2017 17:58 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на тенис турнира в зала в Стокхолм Григор Димитров не успя да спечели титлата.


На финала българинът отстъпи на миналогодишния шампион и поставен под №4 Хуан Мартин дел Потро от Аржентина с 4:6, 2:6 след час и 23 минути игра. Като цяло Димитров направи много непредизвикани грешки и определено нямаше ден.


Още в откриващия гейм Григор направи две двойни грешки и трябвашеъда отразява две точки за пробив. В петия Дел Потро проби, като се възползва от четири непредизвикани грешки на българина. Веднага след това хасковлията стигна до точка за връщане на брейка, но не успя и Кулата от Тандил затвърди за 4:2. В десетия гейм аржентинецът сервираше за сета. Димитров поведе с 30:0, но съперникът изравни, стигна до сетбол и го реализира с шестия си ас.

 

Димитров беше пробит за 1:2 в следващата част, когато прати топката в мрежата. Веднага след това Григор имаше общо три точки за рибрейк, но сервисът спаси Дел Потро и той успя да затвърди. Кулата от Тандил стигна след две поредни непредизвикани грешки до втори брейк за 5:2. Той сервираше за мача. Поведе с 40:15 и реализира първата шампионска точка с мощен сервис.

Как се разви срещата гейм по гейм

Григор вкара 61 процента първи сервис и спечели 62 процента от точките при него. Той постигна пет аса и направи две двойни грешки.

Следващата седмица Димитров ще участва на турнира в зала във Виена от категория АТР 500.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини