Григор срещу Дел Потро на финала в Стокхолм



21-10-2017 18:56 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро във финала на турнира в зала в Стокхолм. Това стана факт, след като във втория полуфинален мач аржентинецът надви Фернандо Вердаско (Испания) с 6:7 (4), 6:4, 7:6 (0). Срещата продължи 2 часа и 42 минути, в които Дел Потро се отчете с 5 аса и успя общо 4 пъти да пробие началния удар на левичаря от Мадрид.

По-рано през деня Григор се справи с Фабио Фонини (Италия) – 6:3, 7:6 (2).

В неделя Димитров и Дел Потро ще се срещнат за 8-и път, като аржентинецът има преднина 5-2 в преките дуели. Григор обаче спечели последните им два мача – в Синсинати и Пекин този сезон.

Миналата година те отново се срещнаха в Стокхолм, но на фаза полуфинал, а победата отиде за Дел Потро – 6:4, 7:5. В последствие Кулата от Тандил спечели трофея. Това е и последният случай, в който аржентинецът е печелил турнир. Той има общо 19 трофея в кариерата си до момента.

От своя страна Григор Димитров се радва на най-силния си сезон в Тура. По-рано през годината българинът игра на 3 финала – в Бризбън, София и Синсинати, които успя да спечели. Ако запише победа в неделя, Григор Димитров за първи път в кариерата си ще спечели 4 титли в рамките на един сезон.

Финалът в неделя започва в 16:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини