Григор Димитров за трети път на финал в Стокхолм



21-10-2017 15:41 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за финал на турнира в зала в Стокхолм, който е от категория АТР 250. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:3, 7:6 (2) над Фабио Фонини, като постигна 4-и успех от 6 мача срещу италианеца. Срещата продължи час и половина.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

За Григор Димитров това ще бъде общо 13-и финал в кариерата и 3-и в Стокхолм, където той спечели първата си титла през 2013-а. Негов съперник в двубоя за трофея ще бъде спечелилият мача Хуан Мартин дел Потро – Фернандо Вердаско. От началото на турнира Григор Димитров няма загубен сет.

В първата част Григор проби за 3:1 гейма, след което с лекота затвори сета – 6:3. Всичко започна чудесно за българина и в сет №2, в който той поведе с 2:0 гейма. Фонини обаче се разигра и на свой ред влезе в серия, обръщайки за 4:2. Григор успя да изравни за 4:4, след което двамата взимаха подаванията си до тайбрека. В дългия гейм Димитров поведе с 5:1 точки и затвори мача след успех със 7:2 точки.

Ако спечели титлата в неделя, за първи път в кариерата си Димитров ще грабне 4 титли в рамките на един сезон. По-рано през годината българинът бе над всички в Бризбън, София и Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини