Младите варвари



17-02-2011 11:56 | Николай Драгиев

Григор Димитров вече е един от Младите варвари в тениса. Само месец след като бе включен във Великолепната петорка на талантите.

Класацията отново е на корифея Питър Бодо от Tennis.com. По време на Australian Open най-добрият български състезател направи впечатление на американския коментатор заедно с Милош Раонич (Кан), Бърнард Томич (Авл), Ричард Беранкис (Лит) и Александър Долгополов. Сега анализът на качествата на тези тенисисти продължава.

Ако не можем да ги сравняваме със “златното поколение” (Пийт Сампрас, Андре Агаси, Джим Къриър, Майкъл Ченг), нито с австралийците Хопмън, Лю Хоуд, Род Лейвър или Кен Розуол, те изглеждат повече като отбор за разлика от тези, които в АТП рекламираха с бранда “Нови топки, моля” (Роджър Федерер, Густаво Кюртен, Хуан Карлос Фереро, Лейтън Хюит).

Тези младежи не влизат в някаква категория и нямат много общи неща дори и националността. Единият е украинец, другият литовец, има от Канада, впрочем от Черна гора, българин и роден в Германия австралиец.


От друга страна, кръвта им идва от руско-европейската област, където Изтокът рязко се различава от Запада. Защо да не си направим словесен каламбур и да не ги наречем Младите варвари, пише Бодо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини