Виландер определи Григор за фаворит №1 в Стокхолм



18-10-2017 13:35 | Станко Димов

Легендарният шведски тенисист Матс Виландер, който през поледните години е виден анализатор, смята Григор Димитров за основен фаворит за трофея в Стокхолм. Българинът е поставен под №1 в основната схема и ще започне участието си директно от осминафиналите, където ще срещне Пиер-Юг Ербер или Йежи Янович. Според Виландер, силните резултати на Димитров в последните седмици са го изпълнили с увереност.

„Григор идва тук с огромно самочувствие, което е и покрито. А това е идеалният начин да играеш в такива турнири. Той има всички основания да се чувства добре тук. Играта му е солидна, а и публиката е зад гърба му, затова логично е фаворит“, коментира Виландер.

Димитров реагира скромно на хубавите думи по негов адрес и сподели, че има доста подводни камъни в схемата, които могат да го препънат в Стокхолм.

„Благодаря на Матс за хубавите думи, но аз не искам да бъда смятан за големия фаворит. Малко е глупаво, защото гледах схемата и в нея е пълно със страхотни момчета, които сервират страхотно, а в Стокхолм това е важно.

Сега настилката е по-бърза от други години, но мисля, че ми подхожда. Ще ми трябва малко време да свикна с настилката. Само се надявам да стане малко по-топло в залата, но знам, че организаторите са помислили и това не е повод за притеснение“, каза с усмивка българинът.

Припомняме, че именно в Стокхолм Григор Димитров спечели първата си титла от АТР Тура. Това се случи през 2013-а, когато на финала българинът надви Давид Ферер. Миналата година Григор беше спрян на полуфиналите от бъдещия шампион Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини