Шарапова: Настръхнах, когато се завърнах у дома



Шарапова: Настръхнах, когато се завърнах у дома
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-10-2017 11:11 | Любомир Тодоров

Мария Шарапова даде интервю за Мач ТВ минути след загубата си от Магдалена Рибарикова на турнира в Москва и след сесията за автографи. Предлагаме ви най-интересното от него.


- Мария, животът ви е пак предишния - тенис, полети, тренировки..
- Да, така е. Но аз това и исках след 15-те месеца, които пропуснах. Исках да участвам в турнири. Да, тук беше третия ми пореден, може би силите не ми стигнаха в Москва. Но така или иначе исках да спечеля и да покажа най-добрия си тенис. изиграх мача емоционално.

- Колко комфортно се чувствате, завръщайки се у дома?
- Това значи много за мен! Цялата бях настръхнала, защото знаех как цялата страна ме подкрепяше в последните две години. Много исках да играя. Е емоциите беше тежщо. Можех да спечеля първия сет, но не успях. А във втория ми беше трудно физически. Рибарикова правеше всичко правилно, а аз направих много грешки.

- В неделя спечелихте 36-ата си титла...
Това беше много важно. В началото на турнира в Китай имаше малко публика, беше хладно. Но когато излязох на финала - трибуните бяха пълни. Всичките викат, подкрепят. Такава бърза промяна. Печелиш и получаваш купата... Работих много за този момент. Може би това не е голям турнир, но той значи много за мен. Беше важна стъпка напред.

- Майка ви е сега в Москва. Сигурно е било важно след полета от Китай да се окажете в обятията ѝ?
Разбира се. Три седмици бях в Китай и затова беше страхотно да бъда с мама и семейството. А и сега вече съм във ваканция. Сезонът за мен започна през април и той беше много труден за мен. След почивката ме чакат два месеца подготовка за Австралия.

Шарапова раздава автографи

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини