Григор Димитров: В Стокхолм се чувствам като у дома (видео)



17-10-2017 13:46 | Станко Димов

Григор Димитров от няколко дни е в Стокхолм, където тази седмица е поставен под №1 в основната схема на местния АТР 250 турнир. Българинът пристигна в Швеция със самочувствие, след като игра полуфинал и четвъртфинал в азиатските турнири (Пекин и Шанхай), като и двата случая отстъпи пред лидера в ранглистата Рафаел Надал. Григор е категоричен, че прави най-добрият си сезон до момента и очаква следващите няколко надпревари с нетърпение.

„Годината за мен определено е добра. Имаше много позитиви, също и много уроци. Чакам с нетърпение следващите 2-3 седмици. Щастлив съм, че се връщам в Стокхолм. Тук се чувствам като у дома“, коментира българинът на официалната си пресконференция.

Димитров беше попитан и за последните две битки с Рафаел Надал – в Пекин и Шанхай, където световният №1 успя да се наложи в 3 сета. „Прото трябва да го надиграеш, това е. Във важните моменти не успях да спечеля разиграванията. Не мисля, че имам нужда да променям нещо в играта си, по-скоро става дума за вземането на решения в определени моменти“.

„Предпочитам да се фокусирам върху позитивите от участието ми на турнирите в Пекин и Шанхай. Тялото ми се чувстваше добре, борех се. В момента за мен е важно да мисля за позитивите”, каза още Димитров.

Българинът призна, че не е очаквал да спечели „Мастърс 1000“ турнира в Синсинати – най-голямата му титла до момента, тъй като в предишните седмици не е показал добри резултати. „Когато турнирът започна не очаквах, че ще бъда шампион. Но с течение на двубоите започнах да играя все по-добре. Записах няколко важни победи, като тази над Дел Потро, и това ми помогна“.

След Стокхолм, Димитров лети за Виена, където ще участва в АТР 500 турнира. След това българинът ще играе на „Мастърс 1000“ в Париж и на финалите в Лондон, ако се класира за тях.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини