Григор отпадна и на двойки, Симон взе дербито с Давиденко



16-02-2011 22:08 | Николай Драгиев

Григор Димитров и неговият партньор на двойки Дмитрий Турсунов отпаднаха в първи кръг на турнира в Марсилия. Те бяха победени от френското дуо Жулиен Бенето и Жо-Вилфред Цонга след 6:3, 6:4 за 73 минути игра.

Цонга и Бенето имат много богат опит в играта на двойки заедно. През 2009 година те спечелиха силния турнир в Дубай, надигравайки последователно някои от най-добрите двойки в света. От своя страна Цонга продължава на четвъртфинал на сингъл след трудна победа с 5:7, 6:4, 6:2 над Сергей Стаховски.

Така Димитров приключи окончателно участието си в Марсилия, а победилият го на сингъл Турсунов, ще играе с Иван Любичич във втори кръг. Това е втора загуба този месец за Гришо от Цонга, след като французинът го победи и в Ротердам.

В същото време Жил Симон победи Николай Давиденко със 7:6(6), 6:4 и се класира за втори кръг, където го чака Михаил Южни. Давиденко пропусна сетбол в тайбрека на първия сет, пропусна го и след това играта му се срина.

С неубедителното си представяне от началото на сезона Давиденко вече е 39-и в световната ранглиста. Той вече има три поредни загуби в първи кръг на турнир - на Australian Open, в Ротердам и сега в Марсилия.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини