Федерер спря серията на Надал и покори Шанхай



15-10-2017 12:57 | Станко Димов

Роджър Федерер спечели титлата от турнира на твърди кортове в Шанхай, който е от категория „Мастърс 1000“. На финала Маестрото се наложи с 2:0 сета над водача в ранглистата Рафаел Надал, в отделните части 6:4, 6:3 след само 72 минути игра. По този начин Федерер сложи край на серията на Надал от 16 последователни победи, която стартира на US Open и продължи в Пекин.

Победата е 4-а за Маестрото над Матадора през сезона, след като го победи по-рано и на Australian Open,  Индиън Уелс и Маями. Федерер изигра много силен двубой и напълно надигра опонента си, в чиито действия личеше и натрупана умора от многото изиграни двубои.

В първата част Федерер беше близо до съвършенството. Швейцарецът проби на старта, след което до края на сета загуби общо 4 точки на свое подаване! Маестрото приключи частта с 16 печеливши удара (7 аса) и едва 5 непредизвикани грешки. Когато сервира при 5:4, ФедЕкспрес взе подаването си за 40 секунди и след общо 35 минути поведе в резултата – 6:4.

Федерер беше този, който нанесе първи удар и във втората част. Швейцарецът се възползва от поредица грешки на Рафа от бекхенд и проби за 3:2, след което до края на срещата не позволи на световния №1 да отговори на предизвикателството.

Успехът днес осигури трофей №6 на Федерер през сезона и 94-и в кариерата. Швейцарецът триумфира в Шанхай общо за втори път. Надпреварата в китайския мегаполис пък остава една от малкото (заедно с Маями и Париж) от „Мастърс 1000“ сериите, които Надал никога не е печелил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини