Надал отново спря Григор Димитров (видео и снимки)



13-10-2017 12:22 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на „Мастърс 1000“ турнира в Шанхай. Българинът загуби от световния №1 Рафаел Надал с 4:6, 7:6 (4), 3:6 след повече от два часа супер тенис на централния корт. Това беше 11-и дуел между двамата, в който Рафа постигна 10-ата си победа над българина. Общо за испанеца това е 15-и последователен успех. В събота Надал ще се изправи срещу Марин Чилич в спор за място на финала в Шанхай.

ГАЛЕРИЯ ОТ СРЕЩАТА НАДАЛ - ДИМИТРОВ

Двубоят започна със сервис-гейм за Димитров, който българинът спечели с лекота. В ответния гейм Григор стигна до преднина 40:30, но не успя да реализира точката за пробив и Надал изравни. Последваха няколко равностойни, но и спокойни минути, в които двамата нямаха проблеми да взимат подаванията си.

Така се стигна до гейм №9, в който Надал за първи път от началото на срещата стигна до точки за пробив. Той поведе с 40:0, но в последствие Григор изравни. След разиграване от 24 удара Рафа се добра до четвъртия си брейк-бол и този път беше категоричен – прибив и преднина 5:4. Сервирайки за сета световният №1 се справи от ситуация 15:30 и след 42 минути игра поведе в резултата – 6:4.

Надал първи стигна до точка за пробив във втория сет. Това се случи в гейм №5, когато след две последователни грешки в близост до мрежата Григор изоставаше с 30:40. Българинът обаче отговори с 3 невероятни точки и се измъкна от ситуацията. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който започна лошо за Григор и той изоставаше с 2:4 точки. Българинът обаче влезе в серия от 5 последователни точки и си заслужи успеха в тайбрека, като по този начин вкара срещата в трети сет.

Първи до точка за пробив във финалния сет стигна Григор Димитров. Това се случи в петия гейм, но в ключовия момент Надал намери най-добрите си удари и взе подаването си за 3:2. За жалост в ответния гейм Димитров се пропука и допусна пробив  за 2:4, който не успя да върне до края на срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини