Надал призна: Нямаше как да довърша мача (+видео)



26-01-2010 15:31 | Станко Димов

Рафаел Надал изрази разочарованието си от отпадането на 1/4-финал на Откритото първенство по тенис на Австралия. Рафа изоставаше в резултата в 0:2 сета и 0:3 гейма в мача с Анди Мъри, преди да се откаже заради болки в коляното. Световеният номер 2 сподели, че играта на Мъри автоматично го превръща в един от най-големите фаворити за нов шампион в Мелбърн.

 

"Проблемите в коляното започнаха в началото на втория сет. Болката бе подобна на тази, което ме измъчваше през миналата година. В това състояние бе невъзможно да спечеля мача. Винаги, когато мога да играя, съм завършвал мачовете и не съм се отказвал. Искам да се извиня на Анди за решението ми днес, но нямаше как да остане повече на корта. Пожелавам на Мъри успех в мачовете до края на турнира", коментира видимо разочарованият Надал.

 

"Ако тръгнех да печеля мача, трябваше да изиграем пет сета, а едва ли щях да издържа на натоварването. За жалост болката бе силна и нямаше как да продължа, иначе рискувах сериозна контузия. Колкото до играта на Анди Мъри, той се представи наистина много силно и показа добър тенис. Мисля, че бе на високо ниво. Аз също имах своите шансове да спечеля първия и втория сет, но за съжаление нещата не се получиха. Мъри просто игра фантастично и мисля, че има всички шансове да спечели турнира", каза още Надал.

 

Испанецът призна, че все още е рано да се постави диагноза за състоянието му. "Ще видим какво е точно положението, още не мога да кажа нищо, тъй като не е минало необходимото време. През миналата година се представих силно в Австралия и спечелих турнира. След това играх в Индиън Уелс, но започнаха проблемите в колената. Определено така е по-трудно да се играе. Няма как да не съм разочарован. Започнах годината страхотно и вярвах, че съм близо до големите мачове и победи", каза в заключение Надал.

 

Испанецът със сигурност ще сдаде и втората позиция в ранглистата, след като няма да можа да защити титлата си от миналата година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини