Григор Димитров: Рафа е невероятен тази година



12-10-2017 15:27 | Станко Димов

Григор Димитров остана доволен от чистата победа с 6:3, 7:6 (3) над Сам Куери, която го класира за четвъртфиналите на „Мастърс 1000“ в Шанхай. Българинът изигра отличен двубой и за първи път в кариерата си достига до тази фаза в надпреварата.

„Знаех, че ще бъде трудно, но всъщност всичко започна още вчера (бел.ред. срещу Райън Харисън). Нямах много време да си почина, но съм доволен, че преминах тези мачове. Познавам играта му. Той сервираше силно и използваше бързината на корта . Чувствам се добре, това е добър знак“, коментира Димитров.

„Със Сам (Куери) сме играли няколко пъти, тренирали сме заедно. Той е труден съперник и ако има има ден се играе трудно срещу него. Днес още в първия гейм се изправих пред два брейкбола. Знаех, че е тук, за да победи, но не очаквах да започне така и да контролира играта от основната линия.
Трябваше да намеря ритъма си. След първия сет знаех, че всичко е под мой контрол, но той ме притискаше във всеки сервис гейм и ми създаваше трудности. В тайбрека чувствах, че контролирам разиграванията. Чувствах се невероятно и сервирах много добре.

Обичам да играя на закрито. Цялата игра тотално се променя. Геймовете днес бяха бързи. Кортът е бърз и когато е закрито е по-различно, влажността е друга“.

Запитан за възможността да играе срещу Рафаел Надал (по време на интервюто двубоят на Надал с Фонини не беше приключил), Григор каза следното: „Рафа е невероятен тази година. Няма какво повече да се каже“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини