Григор: Във форма съм за Шанхай



10-10-2017 08:10 | Tennis24.bg

Григор Димитров започва утре участието си в Мастърс 1000 турнира на хард в Шанхай. Той отново направи анализ на своя сезон и заяви какво очаква от състезанието в Китай.


“Обичам да играя в Азия. С моя щаб обсъдихме причините, защо досега не съм се представял добре в Шанхай. Сега предстои ново участие тук и се чувствам в добра форма, като във всеки мач ще играя за победа”, заяви Григор.

До момента българинът е играл пет пъти в Шанхай и никога не е преминавал втория кръг. Миналата година той победи Ришар Гаске, но след това загуби от Вашек Поспишил и има да защитава само 45 точки.

“Нормално е да започна да следя какво се случва в класацията Race to London. Да стигна до финалния турнира е голямата ми цел. Това ще е наградата за добрия ми сезон. Дано нещата се развият положително в оставащите няколко турнира. За момента мога да кажа само това. Ако се представя добре в тях, ще играя в Лондон”, заяви 26-годишният хасковлия, който е пети в класацията.


“Доброто начало на сезона в Австралия бе от ключово значение. Титлата в Бризбън и полуфиналът в Мелбърн много ми помогнаха да погледна по друг начин на нещата. Стараех се да бъда позитивен във всеки турнир и внимавах повече с изготвянето на програмата ми и начинът на трениране. Опитвах да правя правилните неща. Спечелих няколко оспорвани мача и като цяло бях по-постоянен в изявите си на корта, а точно това направи разликата”, каза още Димитров.


“След всяка година в тура научавам нови и нови неща за себе си. Разбрах, че е много важно да намериш формата си преди първия мач в даден турнир. Така се чувстваш по-комфортно на корта. Тогава знаеш, че можеш да разчиташ на ударите си, на тялото си. Когато всички компоненти работят правилно, нещата се получават. Треньорът Дани Валверду също много ми помага, особено в турнири, в които не се чувствам на нужната висота. Той знае как да ми помогне да се справя с тези проблеми”, завърши българинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини