Димитров: Играх приличен тенис



08-10-2017 08:31 | Любомир Тодоров

Въпреки че отпадна на полуфинал Григор Димитров може да държи главата си високо вдигната след силната седмица в Националния тенис център в Пекин, смятат от официалния сайт на АТР.


26-годишният българин спечели девет от последните си 11 мача, за да стигне до петото място в класацията Race To London, като се опитва да се класира за финалите на АТР за първи път и достигна до шестия си полуфинал за сезона.


"Много е тежко да загубиш на това стъпало на турнира. Никога не е лесно. Трябва да остана положителен и да извлека позитивите от това. Спечелването на няколко мача е добър знак за мен. Но, ако се върна на мача, мисля че аз също така имах твърде много шансове в някои точки. Ако не ги оползотвориш срещу тенисист като Рафа, си плащаш за това. Смятам, че точно това и се случи", коментира Димитров.


Григор все пак дава висока оценка на представянето си в китайската столица, макар че е самокритичен. Като че ли липсваше скорост в играта ми


"Мисля че играх приличен тенис. Дори във втория сет, когато спечелих, бих могъл да направя някои неща по-добре. Още веднъж ще кажа, че съм доволен от начина, по който се борих и оставам позитивен. Мисля че това е нещо върху което можем да надграждаме", допълни първата ни ракета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини