Надал отчая Хачанов и продължава



05-10-2017 13:18 | Любомир Тодоров

Световният номер едно Рафаел Надал се класира убедително за четвъртфиналите на турнира в Пекин, който е от категория АТР 500. При още един негов успех и победа на Григор Димитров над Баутиста Агут утре, Рафа и Гришо ще се срещнат на полуфинал.


Левичарят от Манакор се наложи над Карен Хачанов от Русия с 6:3, 6:3 за час и 28 минути игра.


Мачът започна с три поредни точки за пробив пред двуметровия руснак. Надал не трепна, смени тактиката, заигра агресивно, с излизане на мрежата и измъкна подаването си. На свой ред испанецът стигна до точки за брейк в четвъртия гейм и реализира втората за 3:1. В осмия гейм 21-годишният Хачанов отрази два сетбола при свое подаване. Но в следващия гейм Рафа беше безпощаден: наниза първите си два аса и затвори сета с игра на нула.


По подобен начин се разви и втората част. Руснакът не успя да реализира три точки за пробив във втория гейм и за назидание 31-годишният Надал го проби в следващия за 2:1. В седмия гейм Хачанов направи три двойни грешки, но успя да отрази три брейкбола и да запази интригата. В деветия обаче Карен капитулира и мачът завърши с негова двойна грешка.


Следващият съперлник на Надал е американецът Джон Иснър, който победи Леонардо Майер от Аржентина с 6:0, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини