Григор Димитров с втора поредна загуба



14-02-2011 23:55 | Николай Драгиев

Григор Димитров загуби още на турнира от категорията "Мастърс 250" в Марсилия. Българинът бе надигран след 7:6(6), 5:7, 6:7(4) от руснака Дмитрий Турсунов (№129). Това бе трета загуба за сезона от Димитров и втора поредна. Така първата ни ракета няма да прибави точки за ранглистата, където е 84-и.

За два часа и 40 минути игра Григор не успя да стигне до пробив в подаването на руснака. Въпреки че вкара 17 аса той пропусна четири възможности да пробие във втория сет и това се оказа фатално. В крайна сметка Димитров спечели две точки повече - 115 точки срещу 113, но в решителните моменти отстъпваше на опитния си съперник, който е стигал до топ 20.

Гришо и Турсунов направиха първи сет, в който всичко бе подчинено на началния удар. За първите шест гейма сервиращият бе загубил едва една точка. Възможности за пробив преди закономерния тайбрек, нямаше.

В началото на дългия гейм Турсунов направи първи мини-пробив, но веднага след това сътвори първа двойна грешка. Опитният руснак направи решителна крачка към спечелването на първия сет, след като поведе с 5:3 и на свой сервис трябваше да си осигури три сетбола. Нищо подобно не се случи и Григор спечели следващите три точки. Той пропусна първия сетбол, който му се откри, но при следващия затвори с 8:6.

Втората част премина под доминацията на българина, но не завърши добре за него. Гришо нямаше никакви проблеми да печели сервиса си и не допусна колебания до 5:5. Той пропусна четири възможности да пробие Турсунов при 4:3. Това разбира се бе наказано от опитния руснак, който малко по-късно проби за 6:5 и нямаше проблеми да изравни сетовете.

В третия сет Григор Димитров започна да вкарва повече първи сервис и стигна до над 60% успеваемост. Въпреки че успяваше да печели повече точки в геймовете на руснака, Гришо така и не стигаше до възможност да пробие. При 4:4 той бе изправен пред такава, но успя бързо да преодолее критичния момент.

Руснакът остана непробит в целия мач и достигна макар и не лесно до тайбрек. В него Гришо дръпна с 3:1 и свой сервис, но това бе всичко за него. Той не само изгуби преднината си, а остави Турсунов да спечели шест от следващите седем точки и да приключи мача в своя полза.

Българинът остава в Марсилия, където със същия този Турсунов ще се впусне в турнира на двойки. За Григор оттук нататък предстоят квалификациите на силния "Мастърс 500" турнир в Дубай, които започват в края на седмицата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини