Димитров мисли за нов финал в Пекин (видео)



01-10-2017 16:28 | Любомир Тодоров

Григор Димитров заяви, че няма търпение отново да играе тенис в състезателна обстановка след близо месец пауза между участията му в US Open и в Пекин. Турнирът в китайската столица е от сериите АТР500 и хасковлията има да защитава 300 точки, тъй като миналата година игра финал.


Пред сайта на АТР Григор заяви, че иска отново да стигне до финала, но този път се надява да успее да спечели титлата, която отстъпи през 2016-а на Анди Мъри.


"Миналата година играх много добре във всеки един от мачовете си тук. Така стъпка по стъпка стигнах до финала. Имам чудесни спомени. Наистина се надявам отново да стигна до финалната среща", каза той пред Tennis TV.

В първия кръг в Пекин третият поставен Димитров ще се изправи срещу Дамир Джумхур, а мачът ще бъде във вторник или сряда.


"Не съм участвал в турнири в последните три седмици и половина. Чувствам се напълно отпочинал. Нямам търпение да изляза на корта и да изиграя първия си мач. Само за това мисля сега", заяви 26-годишният българин.


"През оставащите пет седмици до края на сезона всичко може да се случи. Хубавото на тениса е, че е толкова вълнуващ. Именно за такива момента играеш и ако стигна до Лондон ще бъде огромно признание за целия ми труд през годината. Това е целта ми!", повтори още веднъж Григор.


Вижте цялото интервю с Григор Димитров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини