Квалификант спечели турнира в Мец



Квалификант спечели турнира в Мец
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-09-2017 18:10 | Станко Димов

Квалификантът Петер Гойовчик спечели титлата от турнира на твърди кортове в зала във френския град Мец, който е от категория АТР 250. На финала 28-годишният германец се наложи със 7:5, 6:2 над поставения под №7 в схемата местен представител Беноа Пер.

Пер се представи отлично през цялата седмица, но в неделния финал играта му беше много под очакванията и логично французинът беше на губещата страна. За Гойовчик каквото и да се каже ще бъде малко.

Роденият в Мюнхен състезател измъкна началния сет с пробив в 11-ия гейм, след което реализира още първия сетбол. Във втората част Гойовчик набързо дръпна с 4:0 гейма, след което до края на срещата нямаше проблеми да си гарантира успеха.

Петер Гойовчик стана шестият квалификант, който достига до АТР финал от началото на сезона. Той е и първият квалификант с титла от повече от 2 години насам (Никола Маю, Хертогенбош 2015).

Гойовчик се намира в отлична форма във втората половина на сезона, след като достигна и до полуфиналите на турнира на трева в Нюпорт, САЩ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини