Изненада в програмата на Григор Димитров до края на сезона



14-09-2017 11:41 | Станко Димов

Григор Димитров ще участва в поне още 4 турнира до края на годината. Най-добрият български тенисист в историята ще се завърне на корта в началото на октомври за надпреварата на твърди кортове в Пекин, която е от категория АТР 500. Григор Димитров е финалист от миналата година.

Турнирът в Пекин е в приода 2-8 октомври, а на следващата седмица е „Мастърс 1000“ в Шанхай, където Григор също ще играе.

След Шанхай, Димитров ще лети за Европа, където първо ще участва в един от любимите си турнири – този в Стокхолм, където през 2013-а спечели първата си титла на ниво АТР Уърдл Тур.

За разлика от предишни години, сега Григор изненадващо не е потвърдил участие в Базел (АТР 500), който се провежда в седмицата след Стокхолм. Ако информацията се потвърди, Григор Димитров ще сложи край на серия от общо 5 последователни участия в Базел. Българинът няма да защитава точки в този турнир, тъй като миналата година отпадна на старта, където беше победен от Жил Мюлер – 7:6 (9), 4:6, 4:6.

Българинът ще приключи редовния сезон в АТР с участие в „Мастърс 1000“ в Париж. Ако попадне в Топ 8 на годишната класация, за първи път в кариерата си Григор Димитров ще получи правото да участва на финалите на АТР в Лондон.

Ето и таблица с Претендентите за Лондон и кой къде ще играе до края на сезона:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини