Пат Кеш: Федерер ще бъде човекът за големите трофеи и догодина



12-09-2017 10:26 | Николай Драганов

Роджър Федерер ще бъде човекът, с който остаалите да се съобразяват през следващия сезон, въпреки очакваното завръщане на Новак Джокович и Анди Мъри, както и отличната форма на Рафаел Надал, счита бившият №4 в света Пат Кеш.


Надал и Федерер изживяват прекрасен сезон, като разделиха поравно четирите трофея от Големия шлем. Според Кеш обаче, въпреки триумфа на Рафа в Ню Йорк и отпадането на Федерер на четвъртфинал, именно Маестрото ще доминира догодина, ако остане здрав.


"Изключете от сметките "Ролан Гарос" и Федерер е най-добрият в света навсякъде другаде. Няма спор в това. Той е моят фаворит за всеки един турнир, с изключение на Париж. Докато е здрав, той ще бъде фаворит в Австралия, Уимбълдън и US Open", каза Кеш. 


Към момента Федерер държи рекорда за най-много трофеи от Шлема с 19, но Надал се доближи на 3 от него. "Дали ще достигне рекорда на Роджър? Не мисля, че изобщо се интересува от това", добави Кеш относно Надал.


"Ние придобиваме обсесии от числата - това е малко изкуствено. Той просто е щастлив да бъде на корта и да се състезава, а ако е близо до Федерер...", анализира Кеш. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини