Хингис с втора титла от US Open 2017



Хингис с втора титла от US Open 2017
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-09-2017 08:02 | Николай Драганов

Мартина Хингис спечели 25-та титла от Големия шлем и втора в рамките на два дни, след като заедно с партньорката си на двойки Чан Юн-Тан победиха Луцие Храдецка и Катерина Синякова от Чехия с 6:3, 6:2.


Ден по-рано Мартина спечели титлата и на смесени двойки със своя партньор Джейми Мъри. Швейцарката вече има 13 титли на двойки при жените, 7 на смесени двойки и 5 на сингъл. 


"Не, благодаря", каза Хингис в отговор на въпрос дали се замисля за завръщане към играта на сингъл. "Чувствам се добре с двойките и смесените двойки", подчерта швейцарката, която ще навърши 37 години в края на септември.


Мартина спечели трофея на сингъл от US Open на 16-годишна възраст през 1997 година, побеждавайки Винъс Уилямс. Цели 20 години по-късно, Винъс игра полуфинал, но бе победена от бъдещата шампионка Слоун Стивънс.


"Горда съм от онова, което съм постигнала по-рано в своята кариера. Бях много млада. Минаха 20 години, на корта и извън него. Но днес е дори по-сладко заради стила, с който спечелихме", каза Хингис, която заедно със своята партньорка спечели общо 7 титли през сезона и вече е №2 в рантлистата при двойките.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини