От инвалидна количка до шампион



От инвалидна количка до шампион
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-09-2017 13:01 | Станко Димов

Слоун Стивънс е новата любимка на Америка, след като успя да спечели титлата от US Open . 24-годишната тенисистка записа един от най-впечатляващите успехи в спорта изобщо, тъй като само до преди няколко месеца беше с бинтован крак в инвалидна количка.

Часове след триумфа в Ню Йорк (на финала победи Мадисън Кийс с 6:3, 6:0 за 61 минути игра), снимка на Стивънс стана истински хит в социалните мрежи.

Става въпрос за фотос от март тази година, когато тенисистката е в инвалидна количка и с камера в ръка. В периода, в който се възстановяваше от операция на крака Стивънс работеше за Tennis Channel.

Иначе Стивънс се завърна на корта в началото на лятото на Уимбълдън, където след близо години извън корта, очаквано отпадна още на старта (загуби от Алисън Риск).

Американското турне за Слоун започна на твърдите кортове във Вашингтон, но там жребият не бе благосклонен към нея и на старта тя се падна да играе срещу Симона Халеп, съответно отстъпи в два сета.

Заявка за завръщане на формата си Стивънс даде на силните турнири в Торонто и Синсинати. И в двете надпревари тя стигна до полуфиналите, където беше спряна съответно от Каролина Вожняцки и Симона Халеп.

Никой и нищо обаче не се оказа в състояние да спре Стивънс в Ню Йорк, където тя спечели 5-ата титла в кариерата си и първа за годината. Любопитен е фактът, че за двете седмици в Ню Йорк тенисистката заработи приблизително толкова – 3.7 млн. долара, колкото в кариерата си до момента – 4.5 млн. долара (преди участието ѝ на US Open 2017).

Още един любопитен факт. Любимият човек на тенисистката – нейното гадже Джози Алтидор, не присъства на финала в Ню Йорк в събота. Футболистът имаше мач от първенството на МЛС и вкара 2 гола за своя Торонто при успеха с 4:0 над Сан Хосе. Алтидор научи резултата от финала на US Open по време на двубоя, като му беше съобщен от майка му на трибуните. Едва ли уикендът можеше да бъде по-хубав за щастливите влюбени Стивънс и Алтидор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини