Дел Потро призна: Надал ме надигра тотално



09-09-2017 14:26 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро не скри разочарованието си от загубата с 1:3 сета от Рафаел Надал на полуфиналите на US Open. Аржентинецът поведе в резултата с 6:4, но до края на срещата взе общо 5 гейма и се прости с мечтата за втори път в кариерата си да играе за трофея в Ню Йорк. След срещата Дел Потро призна, че трябва да направи сериозни подобрения на своя бекхенд, ако иска да се конкурира с най-добрите в света.

„Мисля, че за първи път в нашето съперничеството той доминира над мен по този начин. Но и за първи път се срещаме, когато бекхендът ми не функционира по желания от мен начин“, коментира Дел Потро след двубоя.

„Той игра много умно във втория, третия и четвъртия сет. Ако трябва да съм честен, бесен съм, че изпуснах шанс като този. Но може би утре, или след два дни, ще се успокоя и ще осъзная всъщност колко добър турнир направих.

В нито един момент от двубоя нямах контрол. Изкарах късмет да го пробия в първия сет. През цялото време той игра на моя бекхенд. Когато нямаш тази увереност от бекхенд да играеш 3 или 4 часа срещу Рафа, то тогава е въпрос на време“, коментира аржентинецът.

В неделния финал Надал ще се изправи срещу Кевин Андерсън.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОЛУФИНАЛИТЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини