Приятелки на финала на US Open



08-09-2017 07:47 | Любомир Тодоров

Близките приятелки Слоун Стивънс и Мадисън Кийс ще се срещнат в изцяло американски финал на Откритото първенство на Съединените щати по тенис в събота. За последен през 2002 г. две гражданки на САЩ спориха за титлата, когато Серина Уилямс победи кака си Винъс с 6:4, 6:3.


Винъс Уилямс беше на две точки от нов финал в Ню Йорк, но Стивънс успя да спечели полуфинала с 6:1, 0:6, 7:5. Бившата бадминтонистка Слоун губеше с 4:5 и 30:30 при свой сервис в заключителния сет, но намери сили и до края на мача загуби само една точка. 83-ата в световната ранглиста Стивънс стана едва четвъртата непоставена финалистка на US Open в Оупън ерата.

"Показаха силен характер. Не се предадох до края! Никога не го правя", успя само да каже 24-годишната тенисистка от Флорида.


В другия полуфинал нямаше интрига. Поставената под №15 в схемата Мадисън Кийс се наложи за един час с 6:1, 6:2 над двадесетата Коко Вандевег. Тя завърши с 25 печеливши удари и само девет непредизвикани грешки. 


"Мисля, че играх добре тази вечер. Ще ми е трудно срещу Слоун, защото тя е една от най-близките ми приятелки и никога не е лесно да се изправиш срещу приятелка", призна 22-годишната Кийс.


И двете финалистки имаха здравословни проблеми в началото на сезона. Стивънс претърпя операция на лявото стъпало през януари, а Мадисън пропусна първите два месеца от годината заради лечение на лявата китка. Приз юни тя лекува и ръката си.


Слоун е спечелила единствената предишна среща между двете. Тя беше в Маями през 2015 година.

Кийс

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини