Саша сигурен за финалите в Лондон, Гришо - почти



07-09-2017 17:55 | Любомир Тодоров

Въпреки ранното си отпадане на US Open Александър Зверев вече си осигури участие на финалите на АТР в Лондон през ноември. Практически и Григор Димитров е 99 процента сигурен за мастърса в "О2", което би било дебют за него и целия ни мъжки тенис.


Зверев напусна Ню Йорк след втория кръг, както и българина. Саша има актив от 4220 точки в класацията за резултати от 1 януари 2017-а Race to London и не може по никакъв начин да бъде изместен под осмото място, което дава право на участие в престижния турнир.


Германецът е третият сигурен финалист след Рафаел Надал и Роджър Федерер.


Григор Димитров ще бъде шести в понеделник в това подреждане с 3105 точки. Само Пабло Кареньо Буста може да го измести от позицията, ако спечели титлата на US Open. Всъщност хасковлията е пети след Доминик Тийм, защото намиращият се пред него Стан Вавринка обяви, че сезонът е приключил за него.


Реално Гришо, стига да е здрав, би бил застрашен единствено от дванадесетия Давид Гофен (който е №9 за Лондон заради отказите на Вавринка, Мъри и Джокович). Димитров обаче води на белгиеца с респектиращите  1025 точки.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини