Дел Потро готов за нов подвиг: Рафа е №1, но... (снимки)



07-09-2017 11:28 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро победи Роджър Федерер със 7:5, 3:6, 7:6 (8), 6:4 и се класира за полуфиналите на Открития шампиона на САЩ, където ще срещне водача в схемата Рафаел Надал. 28-ият поставен аржентинец очаквано беше доволен от представянето си срещу носителя на 19 трофея от Големия шлем.

„Мисля, че това е моят домашен корт“, коментира Дел Потро, визирайки най-голямата тенис арена в света „Артър Аш стейдиъм“ в Ню Йорк. „Карате ме да се чувствам щастлив всеки път, когато играя тук. Вашата подкрепа е невероятна“, обърна се аржентинецът към привържениците.

През 2009-а година Дел Потро и Надал отново се срещнаха на полуфиналите в Ню Йорк, като тогава аржентинецът се наложи с 6:2, 6:2, 6:2 и в последствие спечели единствената си титла от Шлема до момента, побеждавайки на финала Федерер.

„Срещу Рафа се надявам, че ще мога да повторя същия резултат. Знам, че публиката няма да бъде на моя страна, но се надявам, че ще има и такива хора, които ще ме подкрепят. Той е №1 в света, но ако получавам тази невероятна подкрепа всичко е възможно“, каза Дел Потро и продължи.

„Изкарах късмет срещу Федерер. При 6:6 направих двойна грешка, което е недопустимо, когато играеш срещу Роджър. Но аз имах късмет. Направих добър ретур в следващата точка, а в четвъртия сет играх много по-добре. След всичките тези контузии не мога да повярвам, че отново ще играя на полуфинал в Шлема“.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА ДЕЛ ПОТРО НАД ФЕДЕРЕР

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини