Кареньо Буста: Невероятно е, винаги съм мечтал за това



06-09-2017 08:24 | Николай Драганов

С петата си поредна трисетова победа, 12-тият поставен в схемата на US Open Пабло Кареньо Буста се класира на своя първи полуфинал в турнир от Големия шлем.

 

След многото изненади и отказването на Анди Мъри веднага след жребия, испанецът е най-високо поставеният играч в долната част на схемата, която със сигурност ще излъчи за финалист играч, който никога досега не е бил на финал в Шлема.


"Невероятно е. Това е нещо, за което винаги съм си мечтал, но никога не съм мислел, че ще се случи тук. Много съм развълнуван, че ще играя полуфинал в тази надпревара", каза щастливият Кареньо Буста след победата над Диего Шварцман с 6:4, 6:4, 6:2.

 

"Беше много добър мач. Опитах да остана фокусиран през цялото време. Диего е гоям боец, трябва да играеш агресивно и да се опитваш да доминираш в точките, иначе със сигурност Диего ще те победи", посочи испанецът, който все още не е загубил сет в Ню Йорк.


От друга страна, по пътя към този полуфинал, Кареньо Буста срещна четирима квалификанти - Еван Кинг, Камерън Нори, Никола Маю и Денис Шаповалов, преди да се изправи срещу Шварцман. А на полуфиналите му предстои сблъсък със Сам Куери или Кевин Андерсън.


"Разбира се, че знам, че имах хубав жребий. Но когато имаш такава схема, трябва да дадеш най-доброто, за да се възползваш от нея, така че турнирът е наистина добър за мен. Зная, че не спелечих мачове срещу топ тенисисти, от Топ 10 или Топ 20, но аз съм много доволен от своето представяне", добави той.


С оглед присъствието на Рафаел Надал на четвъртфиналите в другата част на схемата, вече започват да се оформят предположения за испански финал в Ню Йорк. "Ще бъде невероятно да играя срещу него на финала. Но нека вървим стъпка по стъпка", подчерта Кареньо Буста, който вече има един финал на "Артър Аш Стейдиъм", но на двойки - през миналата година той и партньорът му Гийермо Гарсия Лопес загубиха от Джейми Мъри и Бруно Соареш.


"Двойките ми помогнаха много. Много добра възможност за практика върху сервиса, волетата, играта на мрежата, агресията. Играх финал миналата година, моят първи мач на този корт. Това е опит, който много ми помогна този сезон", обясни Кареньо Буста. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини