Рубльов подчини и Гофен, следва сблъсък с Рафа



05-09-2017 07:56 | Николай Драганов

Втората ракета на Русия Андрей Рубльов се класира на своя първи четвъртфинал в турнир от Големия шлем след категорична победа над деветия поставен в схемата на US Open Давид Гофен. 


19-годишният руснак, който във втори кръг отстрани Григор Димитров, се наложи със 7:5, 7:6(5), 6:3 и си осигури двубой срещу световния №1 Рафаел Надал.


"Просто ще се опитам да се насладя, това е. Ще бъде добро предизвикателство за мен, ще мога да видя колко далеч съм от топ играчите и колко още имам да работя. Така че нека видим", коментира Рубльов, който победи още Алиаз Бедене и Дамир Джумхур по пътя си до този момент.


Руснакът стана най-младият играч на четвъртфинал в US Open от 2001 година насам, когато това стори Анди Родик. Това пък се случи само година, след като един млад руснак - 20-годишният Марат Сафин, спечели титлата в същия турнир.


Очаква се Рубльов да стане вторият представител на младежите, който ще си гарантира място на първия в историята младежки турнир, който ще събере в Милано 8-те най-добри играчи до 21 години през сезона.


Срещу Гофен руснакът успя да покаже здрави нерви, като първи спаси точка за пробив в 11-тия гейм, а веднага след това отмъкна първата част след пробив на своята сметка. Гофен отговори с два пробива на старта на втората част, но руснакът далеч не се отчая и на свой ред спечели четири поредни гейма. Стигна се до тайбрек, който Рубльов успя да спечели, а в третата част сблъсъкът изглеждаше предрешен заради болки в коляното на Гофен и затрудненото му движение.


"Беше тежък мач, той играеше наистина много бързо. За мен беше трудно да се движа максимално добре, а той играеше бързо, в ляво и дясно. Беше агресивен, почти ми беше невъзможно да спечеля днес. Той има голям потенциал, играе наистина добре, има чудесен форхенд и удря топката много здраво, като я взима рано. Много агресивен, наистина страхотен играч, който е само на 19-години и има много поле за развитие", не спести похвалите си за своя съперник Давид Гофен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини