Испанец е първият четвъртфиналист в Ню Йорк (снимки)



03-09-2017 21:23 | Станко Димов

Испанецът Пабло Кареньо Буста е първият, който си гарантира място на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. В страхотен двубой, продължил близо 3 часа, 12-ият в схемата спря серията на квалификанта Денис Шаповалов и го победи със 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (3).

По този начин за първи път в кариерата си Кареньо Буста достига до Топ 8 в Ню Йорк, а неговият следващ съперник бъде определен от двубоя Люка Пуй – Диего Шварцман.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА КАРЕНЬО БУСТА

18-годишният Денис Шаповалов има за какво да съжалява, но и от какво да е горд. Роденият в Тел Авив представител на Канада имаше преднина с 5:2 гейма в първата част, пропусна 3 сетбола и в крайна сметка отстъпи в тайбрек.

Младокът беше с брейк аванс и в третата част, но и тя се разви по идентичен начин и в крайна сметка успехът отиде на сметката на Кареньо Буста. Припомняме, че Шаповалов започна участието си в Ню Йорк от квалификациите.

„Опитът ми помогна много. Преди 2-3 години такъв мач нямаше да мога да спечеля. Денис е много млад, но пък беше играл повече на този корт от мен. Доволен съм от играта си, сервисът ми вървеше. Успявах да пласирам дълбоки топки, да го държа назад от основната линия и да не му позволявам да бъде агресивен. На моменти имах проблеми, но в ключовите моменти бях на място“, коментира Кареньо Буста след срещата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини