Тийм преодоля труден старт и се добра до втората седмица



02-09-2017 20:32 | Станко Димов

Поставеният под №6 в основната схема Доминик Тийм се класира за осминафиналите на US Open. Австриецът постигна чист успех над Адриан Манарино и се наложи със 7:5, 6:3, 6:4, като регистрира 6-а победа от също толкова двубоя срещу левичаря от Франция.

Тийм започна колебливо срещата и допусна да бъде пробит още на старта. При 5:4 в своя полза Манарино сервира за успех в първия сет, но допусна ри-брейк в последния момент.

Това се оказа повратен момент в двубоя, защото Тийм не само измъкна сета, но записа серия от общо 7 последователни гейма на сметката си.

В третия сет австриецът проби рано и можеше да затвори мача при 5:3 в своя полза, но в крайна сметка го направи гейм по-късно, реализирайки третия си мачбол.

„Беше добър мач срещу труден съперник. Той е в страхотна форма в последния месец. Ключовият момент беше в края на първия сет, когато успях да върна пробива. Ако бях загубил сета ставаше много сложно. Не очаквах да видя толкова много хора по трибуните в първия мач за деня. Благодаря на всички, които дойдоха да ни гледат и подкрепят“, коментира Тийм в интервюто на корта.  

В спор за място на четвъртфиналите Тийм ще срещне Роберто Баутиста Агут или Хуан Мартин дел Потро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини