Трета победа за Мария Шарапова в Ню Йорк



Трета победа за Мария Шарапова в Ню Йорк
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-09-2017 07:32 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Мария Шарапова продължава успешното си представяне на US Open. Рускинята се наложи със 7:5, 6:2 над получилата уайлдкард 18-годишна София Кенин от САЩ в трети кръг на надпреварата.


"Никога не се бяхме срещали, а тя излезе без да има какво да губи, което винаги е опасно. Щастлива съм, че продължих", заяви шампионката от US Open през 2006 година. В слеващия кръг Шарапова ще се изправи срещу 16-тата в схемата Анастия Севастова от Латвия.


Мачът срещу Кенин не започна по най-добрия начин за Маша, която допусна девет непредизвикани грешки в първите три гейма. За щастие на Шарапова, съперничката и също правеше много грешки - рускинята спаси две точки за пробив още в първия гейм, но във втория на свой ред проби от третия си шанс. Последва нов оспорван гейм, в който Кенин стига до точка за връщане на пробива и я е реализира, само за да изгуби за втори път подаването си минути по-късно. 


При 2:4 Шарапова изостана с 15:40 в своето подаване, отрази двете точки за пробив, а след това и още една, но при четвъртата възможност допусна втори пробив, а малко след това американката изравни за 4:4. Все пак Мария се възползва от огромния си опит и при 6:5 в своя полза се добра до една точка за трети пробив в последния възможен момент и се възползва за крайното 7:5. 


Силите на София Кенин изглежда не стигнаха за повече и тя изостана с 0:3 на старта на втория сет. Брейкът бе върнат за 2:3 в петия гейм, но това се оказа последният спечелел гейм от нея - докрая на мача американката изгуби още два пъти подаването си, а това означавеше загуба на сета с 2:6 и класиране напред за Мария Шарапова. 


"Не виждах топката добре в началото на мача и не правех ударите, които исках", призна Шарапова. 30-годишната рускиня ще се опита да стане втората тенисистка, спечелила турнира след като влиза в него с уайлдкард след Ким Клайстерс, която стори това през 2009 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини