Федерер отново трепери в пет сета



01-09-2017 01:28 | Станко Димов

Големият фаворит за титлата от US Open Роджър Федерер премина през нов кошмарен двубой в Ню Йорк. Швейцарецът се наложи в 5 сета над Михаил Южни и се класира за третия кръг след 6:1, 6:7, 4:6, 6:4, 6:2 след повече от 3 часа игра на централния корт „Артър Аш“.

За Маестрото това беше втори пореден 5-сетов двубой след успеха над Франсис Тиафо на старта преди два дни. Общо Федерер вече има 80 победи в Ню Йорк.

Началото на двубоя по никакъв начин не загатваше за подобна драматична развръзка. Федерер експресно спечели откриващия сет с 6:1, но след това дойдоха проблемите му.

Третият в схемата започна да греши значително и допусна обрат до 1:2 сета, след което обаче намери начин да се поздрави с успеха и изправи на крака над 12 000 зрители на централния корт.  По този начин Маестрото не позволи на Южни да го победи за първи път в дуелите между двамата (17:0).

В третия кръг Федерер ще срещне друг опитен играч – левичаря от Испания Фелисиано Лопес. До момента швейцарецът има перфектен актив от 12 победи в 12 мача срещу Лопес.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини