Федерер: Рано е да мислим за полуфинал



Федерер: Рано е да мислим за полуфинал
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-08-2017 10:51 | Николай Драганов

Следващият епизод от забележителният сезон 2017 за Роджър Федерер е двубоят му от първи кръг на US Open срещу Франсес Тиафо. 19-кратният шампион от Големия шлем е един от фаворитите за трофея, въпреки че наскоро навърши 36 години. 


Основният му конкурент поне според анализаторите и букмейкърите е Рафаел Надал, като двамата могат да се срещнат на полуфинал. Швейцарецът обаче обяви, че подобен мач е твърде далеч.


"Не мисля, че и двамата мислим толкова напред във времето", каза Федерер, който никога не е играл срещу Надал в Ню Йорк.

 

"Развълнуван съм, че ще играя тук за първи път след ремонта и поставянето на покрив. Липсваше ми турнира през миналата година, много съм развълнуван", каза швейцарецът, който логично ще стартира на "Артър Аш Стейдиъм".


Федерер за пореден път нарече "луда и неочаквана" възможността за трета титла от Големия шлем през сезона. Почти вярвам, че няма да се случи, но естествено ще дам всичко от себе си, за да я постигна", подчерта той.


Двубоят между Федерер и Тиафо е тази нощ около 02:00 часа българско време или след края на мача между Мадисън Кийс и Елизе Мартенс. Преди тях пък на корта ще видим Рафаел Надал и Душан Лайович. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини