US Open е чудесна възможност за Димитров



28-08-2017 16:10 | Tennis24.bg

Експертът на "Евроспорт" Матс Виландер коментира моментата форма на Григор Димитров и очакванията си за представянето на българина на започващото днес Открито първенство на Съединените щати по теис.

"Григор Димитров демонстрира чудесен тенис първо на Откритото първенство в Австралия, а сега и в Синсинати. Предстоящият US Open е чудесна възможност за него. Очевидно е, че играта му се разви много през тази година и сега, при отсъствието на някои от най-големите, той ще има много добри шансове да стигне до финалната фаза на турнира", прогнозира шведът, който е бивш номер едно в света. 


Веднага след това Виландер сложи лъжица катран.


"Не ми се вярва, че Григор може да победи последователно Надал, Федерер и Зверев. Въпреки огромния си талант, Димитров е известен точно със своята психическа неустойчивост. Това е големият му недостатък, който го проваляше толкова често досега. Той трябва да намери възможно най-добрата психологическа нагласа, която да сваля напрежението от него, но не дотам, че да го направи разсеян и небрежен. Трудно е, но ако веднъж успее да го постигне, ще стане сериозна заплаха за най-големите", каза Виландер.


Друг компонент от играта, върху който Григор Димитров трябва да работи, според коментатора, е сервисът.

"Началният удар трябва да стане негово оръжие, което ще му позволи да печели повече лесни точки. Нямам предвид задължително да прави асове, а по-скоро да намери начин да печели по-лесно геймовете, в които е на сервис", допълни шведът.


Димитров е седми в схемата на турнира от Големия шлем в Ню Йорк и ще стартира утре срещу чешкия квалификант Вацлав Шафранек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини